Help Please - White Screen only

Install and configure FormaLMS and DoceboCE
Stewart
FormaLms User
Posts: 34
Joined: Tue Sep 10, 2013 7:18 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by Stewart »

Just says param_Value there in nothing under it.
Stewart
FormaLms User
Posts: 34
Joined: Tue Sep 10, 2013 7:18 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by Stewart »

I have navigated to the core_Setting table and am looking at the defaultTemplate (Param_Name) and in the table the param_value field is empty - What would you expect to see in that field?
User avatar
CisterNino
FormaLms User
Posts: 69
Joined: Mon May 06, 2013 2:59 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by CisterNino »

my previous query:
update core_setting set param_value = 'standard' where param_name = 'defaultTemplate'
should have inserted the value 'standard' in the param_value field. Indeed it looks it is still missing. That's why you are running in problem
You must fill that value absolutely.
Run the update query once again and check it runs without error.
Do you have write permission on the database ?
I'm Livio, the Two. If you need, you can contact the one.
Stewart
FormaLms User
Posts: 34
Joined: Tue Sep 10, 2013 7:18 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by Stewart »

OK - I have manually entered Standard into the Table and can se the login page but when Trying to login is just says Session Expired??
Stewart
FormaLms User
Posts: 34
Joined: Tue Sep 10, 2013 7:18 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by Stewart »

Ran the query again and get this:

localhost/id2127680_vle/core_setting/ https://databases-auth.000webhost.com/d ... 3f96662d2c




Showing rows 0 - 0 (1 total, Query took 0.0009 seconds.)

Switch to

SELECT * FROM core_setting WHERE param_name = 'defaultTemplate';



defaultTemplate Standard template 255 0 1 4 1 0
User avatar
CisterNino
FormaLms User
Posts: 69
Joined: Mon May 06, 2013 2:59 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by CisterNino »

Stewart,
the problem, now, is the uppercase "Standard"
Run again the query
update core_setting set param_value = 'standard' where param_name = 'defaultTemplate'
and make sure you have the correct 'standard' value. 'Standard' it is wrong
I'm Livio, the Two. If you need, you can contact the one.
Stewart
FormaLms User
Posts: 34
Joined: Tue Sep 10, 2013 7:18 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by Stewart »

Though this too but changed it already but still the same session expired - would this have something to do with the session timeout setting?

You have been fantastic with your help so far if there are any other suggestions I would be very grateful - These things happen at the worst time I have a course due to start on Monday!!
User avatar
CisterNino
FormaLms User
Posts: 69
Joined: Mon May 06, 2013 2:59 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by CisterNino »

Stewart,
in config.php check this setting
$cfg['session_lenght'] (just after $cfg['do_debug'] setting )

this should be this way:
$cfg['session_lenght'] = (120 * 60);

then clear your browser cache and log into forma.lms.
Let me know
I'm Livio, the Two. If you need, you can contact the one.
Stewart
FormaLms User
Posts: 34
Joined: Tue Sep 10, 2013 7:18 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by Stewart »

This shows

$cfg['session_lenght'] = (120 * 60);

Not that then!
User avatar
CisterNino
FormaLms User
Posts: 69
Joined: Mon May 06, 2013 2:59 pm

Re: Help Please - White Screen only

Post by CisterNino »

go in debug mode and print here what you get after logging in
I'm Livio, the Two. If you need, you can contact the one.
Post Reply